кадър bTVРедактор: Тази част от машините за гласуване, която се разваля най-често,

...
кадър bTVРедактор: Тази част от машините за гласуване, която се разваля най-често,
Коментари Харесай

Експерт: Това, което се разваля най-много в машините за гласуване, са параваните

кадър bTV

Редактор: 

Тази част от машините за гласоподаване, която се скапва най-често, са параваните, които защищават да се види по какъв начин гласоподава гласоподавателя. Това сподели в студиото на bTV специалистът по киберсигурност Ясен Танев. Той разяснява опцията със същите машини за бъдат направени избори 2 в 1 – за парламент и за президент.

Според Танев това е допустимо и няма проблем да се сътвори програмен продукт за двойните избори. Не е допустимо обаче да се гласоподава и за парламент, и за президент по едно и също време. Това значи, че машинното гласоподаване ще лишава сред 1,5 и 2 пъти повече време.

„ В момента машините са поставени да спят умерено “, сподели Танев с усмивка и добави, че данните от предходния избор в тях са от дълго време изтрити. Експертът добави, че за новия избор всяка машина се лицензира още веднъж и по този начин се „ преражда “.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР